fbpx
Сьогодні
17:11 29 Лис 2019

Міністр культури заявив, що треба зменшити виробництво українських фільмів

Фото "УП"

Міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський висловив думку, про те, що в Україні треба зменшити виробництво прокатних фільмів.

Про це повідомляє Укрінформ.

"Я вважаю, що треба зменшити кількість прокатних фільмів до 25-30 на рік. Це максимум. Але це повинні бути фільми іншої якості, іншої спроможності з точки зору телевізійної і кінотеатральної аудиторії", – підкреслив Бородянський.

Він додав, що наша спроможність виробляти фільми на масову аудиторію, обмежена.

"Ми бачили, що у нас 17 фільмів за 5 років зібрали 80% аудиторії. Ми повинні рухатись крок за кроком: зробимо 20 якісно, потім 25…", – сказав міністр.

Бородянський наголосив, що держава зацікавлена в тому, щоб українське кіно і серіали з'являлися в інформпросторі

"І перше завданнях державної політики в сфері кінематографії — це створення українських наративів і донесення їх до глядачів. Тобто ми повинні створювати кіно з українськими смислами — кіно і серіали, тому що в світі розвивається серіальне виробництво. І напевно всі бачили серіал "Чорнобиль", який пройшов з видатними показниками в Україні та світі", – сказав він.

Також, підкреслив міністр, держава зацікавлена в тому, щоб розвивався комерційний ринок кіно.

"Щодо фестивальних фільмів і артхаусних, звісно, держава зацікавлена, щоб Україна була представлена у світі, щоб наші фільми отримували нагороди на фестивалях класу "А", щоб отримували гарну пресу. Тому що це також впливає на ставлення до України, на розуміння, що відбувається в Україні. Це те, що називається культурною дипломатією. І у нас є конкретні цілі по культурній дипломатії. І в рамках визначення критеріїв і нашого бачення, як має це відбуватися, ці всі елементи буде зашито", – зазначив Бородянський.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: