fbpx
Сьогодні
10:30 29 Лис 2019

Дубілет пропонує позбавити українців необхідності пред'являти чиновникам чеки про оплату

Міністр Кабінету Міністрів Дмитро Дубілет анонсував запуск через один-три місяці сервісу, який дасть змогу позбутися необхідності пред'являти в офіційних установах квитанцію про оплату.

"Ми плануємо запустити сервіс, який дасть змогу позбутися такого явища, коли чиновники вимагають у громадян квитанцію про оплату (часто ще й з мокрою печаткою)", – написав Дубілет у п'ятницю.

Банки зможуть підключитися до відповідного порталу через АPI, а користувачеві потрібно буде ввести номер квитанції, після чого вона з'явиться на екрані; він зможе також завантажити її з накладеним електронним цифровим підписом, пояснив Дубілет.

"Отже, ви зможете провести платіж у Приват24, monobank або іншому банку, отримати номер квитанції та відразу показати її чиновнику… Ми ухвалимо постанову, яка зобов'яже всі держоргани переглянути свої процедури і не вимагати паперової квитанції", – зазначив міністр.

"До речі, цей сервіс знадобиться і приватному бізнесу. Бо ж часто квитанції просять не тільки чиновники.

З огляду на те, що сам сервіс відносно простий, а регулювання відбувається на рівні Кабміну, а не Парламенту, я розраховую, що ми його запустимо протягом 1-3 місяців", – написав Дубілет.

Раніше повідомлялося, що Кабмін проведе електронний перепис населення вже цього року.

Читайте також, які нововведення за листопад здійснило Міністерство цифрової трансформації.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: