fbpx
Сьогодні
16:25 29 Лис 2019

Декілька "слуг" взяли на себе зобов'язання підтримати переведення у ДБР команди, яка розслідувала "майданівські справи"

Фото: Главком

Декілька народних депутатів фракції "Слуга народу" мають намір проголосувати за переведення команди слідчих, які розслідують справи про злочини під час Революції гідності, у Державне бюро розслідувань і закликають адвоката Євгенію Закревську та українців, які приєдналися до неї, припинити оголошене голодування.

"Українці завжди програвали, коли не могли домовитися. Давайте вчитися будувати довіру. Якщо ви народний депутат і підтримуєте цю позицію – поставте у коментарях "+" і затегайте колег", – написав нардеп від "Слуги народу", голова парламентського комітету з питань правоохоронної діяльності Денис Монастирський на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, нардепам пропонується підтримати правку до законопроекту №2116 "Про внесення змін до закону "Про Державне бюро розслідувань" щодо удосконалення діяльності Державного бюро розслідувань", згідно з якою для забезпечення безперервності та ефективності досудових розслідувань слідчих органів прокуратури прокурорів може бути переведено за їхньої згоди у ДБР без обов'язкового проведення конкурсу, якщо вони щонайменше чотири місяці поспіль входили до складу груп слідчих або прокурорів у кримінальних провадженнях щодо подій, які мали місце під час мирних акцій протесту в період з 21 листопада 2013 до 22 лютого 2014 року, які підлягають передачі за підслідністю в ДБР, але не пізніше 11 січня 2020 року.

Під постом Монастирського на цей момент залишили позначки "+" вже 26 народних депутатів від "Слуги народу", зокрема Альона Шкрум, яка висловила переконання, що ініціатива набере 226 голосів.

Раніше повідомлялося, що разом з Закревською голодують вже 16 людей через зупинку слідства у справах Майдану.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: