fbpx
Сьогодні
19:13 28 Лис 2019

Садовий розповів, куди пішли гроші інвестора, через якого проти нього порушили справу

Мерія Львова витратила понад 50 мільйонів гривень, які у 2015 році отримала від компанії CTP за землю на будівництво індустріального парку. Ця угода стала причиною кримінальної справи проти міськголови Львова Андрія Садового.

Про долю цих коштів Садовий розповів в ефірі hromadske.

«Вони поступили у бюджет міста, понад 52 мільйони гривень. Гроші поступають у бюджет і одразу витрачаються на ті речі, які є в місті — освіта, медицина, культура, транспорт. Немає в місті мішка, де гроші накопичуються», — сказав він.

Очільник Львова додав, що компанія CTP кожного року сплачує земельний податок, але реально почати роботу на ділянці не може через претензії правоохоронців.

«Взагалі, я був шокований вчора (27 листопада), коли в суді я взнав, що прокуратура звернулася з тим, щоби взагалі розірвати угоду з CTP і вигнати їх», — розповів він.

На запитання, що в такому разі буде з коштами, які надійшли в бюджет від компанії, як мерія Львова буде їх повертати, Садовий відповів: «Якщо таке рішення буде прийняте, то забудемо в Україні про будь-які інвестиції взагалі, тому що всі компанії такого рівня між собою знайомі».

Водночас сам Садовий сподівається, що всі вибачаться перед CTP, і компанія збудує індустріальний парк.

Нагадаємо, що 27 листопада меру Львова Андрію Садовому обрали запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 1,056 млн гривень.

Садовий заявив, що оскаржуватиме рішення суду стосовно призначення йому застави у розмірі 1 млн гривень.

Спеціальна антикорупційна прокуратура вручила підозру меру Львова Андрію Садовому.

Раніше Садовий розповів, де візьме гроші, якщо потрібно буде внести 50 млн грн застави.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: