fbpx
Сьогодні
18:34 28 Лис 2019

Для Альперіна проситимуть заставу майже в 290 млн, - ЗМІ

Правоохоронці будуть клопотати про тримання під вартою із правом внесення застави у розмірі 288 мільйонів гривень для Вадима Альперіна, якого підозрюють в організації схеми із розмитненням імпортованих товарів за заниженими цінами.

Про це розповів поінформований співрозмовник "Української правди".

За словами джерела, обвинувачення буде клопотати про арешт Альперіна із альтернативою внесення застави у 280 мільйонів гривень.

Запобіжний захід йому обиратимуть у Вищому антикорупційному суді, ймовірно, 29 листопада.

Наразі підозрюваний знаходиться в ізоляторі тимчасового тримання.

Нагадаємо, що детективи Національного антикорупційного бюро вручили повідомлення про підозру одеському бізнесмену Вадиму Альперіну, причетному до організації злочинної схеми, пов'язаної з розмитненням імпортованих в Україну товарів за заниженими цінами.

Національне антикорупційне бюро затримало Вадима Альперіна, коли він з адвокатом прийшов до слідчих. За даними слідства, він – очільник злочинної організації, яка шляхом махінацій незаконно завозила товари в Україну.

Детективи НАБУ затримали 10 осіб за підозрою в скоєнні злочинів, пов'язаних з порушенням митного законодавства.

Зокрема повідомлялося, що був затриманий заступник начальника Київської міської митниці ДФС Сергій Тупальський.

Справа, в рамках якої затримали митника, пов'язана з "одним з найвідоміших контрабандистів" України одеським бізнесменом Вадимом Альперіним, який нібито пропонував детективам НАБУ хабар у 800 тисяч доларів.

"УП" пише що Альперіну вдалося втекти. Президент Володимир Зеленський у своєму повідомленні на Facebook підтвердив втечу Альперіна і попросив українців "допомогти" втікачу зустрітись із детективами НАБУ. Навіть пообіцяв цінний подарунок за допомогу.

Після цього в Facebook з'явився акаунт Альперіна, який запевнив, що сам прийде на допит.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: