fbpx
Сьогодні
18:08 28 Лис 2019

Депутатка від "Голосу" подала заяву до ГПУ через погрози екс-радника Скалецької

Народна депутатка від фракції «Голос» Олександра Устінова подала заяву до Генеральної прокуратури через ймовірні погрози з боку заступника директора фармкомпанії «ІнтерХім» Олександра Чумака, який раніше був радником міністерки охорони здоров'я Зоряни Скалецької.

Про це вона повідомила у Facebook.

«Фармацевтична мафія готова «бошки отбивать» депутатам, лише щоб не допустити зниження цін на ліки в Україні. Дуже сподіваюся, що… правоохоронні органи дадуть об'єктивну правову оцінку діям цих осіб», — написала депутатка.

Сьогодні подала заяву до Генеральної прокуратури щодо погроз заподіяння шкоди мені в зв'язку з моєю депутатською…

Posted by Oleksandra Ustinova on Thursday, November 28, 2019

Днем раніше інша депутатка від «Голосу» Ольга Стефанишина опублікувала відео, в якому чути, як Чумак заявив: «Давайте начинайте, бо я щас им бошки отобью».

«Давайтє начінайтє, бо я щас їм бошкі атаб'ю», – сказав Олександр Чумак, екс-радник (а по факту досі радник) міністра охорони здоров'я Zoryana Skaletska, коли я представила законопроект 2089 про зниження цін на ліки в Україні сьогодні на Комітеті.Це так колишній працівник (чи досі працівник?) фармацевтичної компанії, який невідомо що робить в залі комітету, сидячи поряд із заступником міністра Андрієм Семиволосом, вказує, що треба робити з авторами законопроекту (тобто мною та Ustinova Alexandra). І дає команду дистриб'юторам і фармвиробникам «валити» наш законопроект. З одного боку, це реально страшно, коли така людина прямо висловлює погрози. З іншого, я точно розумію, на який мозоль наступили ми з Сашею тим, хто хоче лишити ціни на ліки надвисокими в Україні.Напевно, через це Комітет сьогодні провалив наш законопроект 2089 і рекомендуватиме Раді відправити його на доопрацювання-тобто в утиль.Або члени Комітету, включно з Mihail Radutsky бояться, що їм повідривають бошки за реальні зміни на благо пацієнтів. Або… інших пояснень я не маю(Так от, шановні друзі.Я НЕ БОЮСЯ.Зміни, особливо в такій чутливій сфері, як охорона здоров'я – це завжди важко. Але це потрібно мільйонам українців, які сьогодні втридорога переплачують за ліки в наших аптеках.Тому дуже чекаю розгляду проекту закону в залі парламенту і сподіваюся, що там рука фарми не така всемогутня.Далі точно буде 😉#ЗдоровяНаціїСмертьВорогам#РеваншАстанавісь

Posted by Olga Stefanyshyna on Wednesday, November 27, 2019

Це відбулося під час розгляду профільним комітетом законопроєкту №2089, який передбачає зниження цін на ліки в Україні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: