fbpx
Сьогодні
14:50 27 Лис 2019

Зеленський заявив, що готовий до переговорів у різних форматах у Парижі 9 грудня

Президент України Володимир Зеленський  заявив, що готовий до переговорів у різних форматах у рамках "нормандської зустрічі" 9 грудня у Парижі лідерів України, Франції, Німеччини та Росії .

"Ми не очікуємо, що завтра припинимо війну, але я хочу чіткого розуміння, як президент України, коли і як ми можемо зупинити війну", – сказав він на брифінгу в середу у Вільнюсі.

Відповідаючи на запитання журналістів про те, чи готовий він до зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним сам на сам, Зеленський зазначив: "Я думаю, що там буде багато двосторонніх форматів. Я впевнений, що там може бути формат і з пані Меркель, і з паном Макроном, і з паном Путіним. Ми готові до будь-яких форматів у форматі "нормандської четвірки" говорити про це".

Також Зеленський поінформував президента Литовської Республіки Гітанаса Науседу про ситуацію на окупованих територіях України та кроки щодо підготовки зустрічі у Нормандському форматі.

"Радий, що наші погляди щодо шляхів завершення війни повністю збігаються", – сказав Глава держави під час зустрічі з представниками ЗМІ у Вільнюсі.

Нагадаємо: Лавров сказав, що Росія на "нормандському саміті" закличе Київ розпочати прямий діалог із Донбасом.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: