fbpx
Сьогодні
09:49 27 Лис 2019

Трамп знав про скаргу інформатора, коли розморожував військову допомогу Україні

Фото ВВС

На момент, коли президент США Дональд Трамп розморозив військову допомогу для України, він знав про існування скарги інформатора на його телефонну розмова з Володимиром Зеленським.

Про це пише американське видання The New York Times із посиланням на власні джерела.

За даними видання, юристи Білого дому повідомили Трампу про скаргу наприкінці серпня, а військова допомога Україні у розмірі 250 млн доларів була розморожена у вересні.

Раніше стало відомо, що офіційно Адміністративно-бюджетне управління США заблокувало виділення військової допомоги увечері 25 липня — саме в день телефонної розмови Дональда Трампа з президентом України Володимиром Зеленським.

У США триває скандал щодо ймовірного тиску Трампа на Зеленського.

На початку вересня 2019-го інформатор з Білого дому подав скаргу до Конгресу, у якій йшлося, що Трамп під час розмови з президентом України Володимиром Зеленським у липні 2019-го нібито вимагав розслідування у справі компанії Burisma, у раді директорів якої працював Гантер Байден, син конкурента Трампа на виборах 2020, демократа Джо Байдена.

У Конгресі США почали розслідування щодо можливих спроб Трампа та його адвоката Рудольфа Джуліані тиснути на українську владу.

24 вересня у Палаті представників США запустили процедуру імпічменту Трампу. Трамп визнав, що під час бесіди із Зеленським згадував про Байдена, але запевняє, що не тиснув на президента України.

13 листопада почалися публічні слухання свідків у справі про імпічмент Трампа.

Раніше, Трамп визнав, що затримував гроші для України.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: