fbpx
Сьогодні
13:35 27 Лис 2019

Садовий заявляє, що не має грошей на заставу, і сподівається на об'єктивне рішення суду

Мер Львова Андрій Садовий сподівається на сприятливий результат справи стосовно нього, водночас зазначає, що не має достатньої суми для внесення озвученої в ЗМІ застави.

"У нас в сім'ї таких грошей немає", – сказав Садовий журналістам перед початком судових слухань у Вищому антикорупційному суді України в середу, де йому, як очікується, буде обрано запобіжний захід.

За словами мера, він хотів би, щоб суд відмовив прокуратурі в будь-якому забезпеченні у справі стосовно нього. "Вона не має жодного сенсу. Щоб ви зрозуміли, цій справі вже десь три з половиною роки, і буквально кілька місяців тому колеги з НАБУ говорили, що це безперспективно – вони розуміють, що це був замовний процес, не дати Садовому побудувати у Львові потужний індустріальний парк. А те, що зараз – очевидно, що по накатаній йде, або хтось це використовує", – розповів градоначальник.

"Я поважаю нашу систему правоохоронну, і я сподіваюся, що суд сьогодні ухвалить об'єктивне рішення. Я оптиміст. Боротимемося", – резюмував Садовий.

Раніше "Українська правда" з посиланням на джерело повідомила, що сторона обвинувачення має намір клопотати про заставу для Садового в розмірі 50 млн грн.

21 листопада представники Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) вручили Садовому повідомлення про підозру в зловживанні службовим становищем у справі продажу ділянки землі під індустріальний парк від 2015 року.

Садовий, у 2015 році у Львові на відкритому інвестиційному конкурсі залучив інвестора — компанію CTP, від цієї компанії за землю отримали 54 мільйони. Компанія повинна була збудувати індустріальний парк.

"Під час розслідування встановлено і підтверджено висновками експертів і фахівців, що понад 23,49 га земель було продано за договором купівлі-продажу посадовими особами Львівської міськради в порушення вимог чинного законодавства за заниженою ціною як землі промисловості", – йдеться в повідомленні САП. У прокуратурі також встановили, що продана ділянка не належить місту Львову, а Рясне-Руській сільраді Яворівського району Львівської області як земля сільськогосподарського призначення.

Генпрокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом незаконного продажу 32 га землі Львівською міськрадою в 2016 році.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: