fbpx
Сьогодні
19:13 27 Лис 2019

Незабаром відбудеться обмін полоненими на Донбасі, - Сайдік

Спецпредставник ОБСЄ в Тристоронній контактній групі (ТКГ) з Донбасу Мартін Сайдік розраховує, що сторони конфлікту в найближчому майбутньому домовляться про обмін полоненими

Про це Сайдік заявив журналістам після засідання ТКГ в Мінську, передає Інтерфакс-Україна.

"Я переконаний, що сторони хочуть обмін і я сподіваюся, що він відбудеться найближчим часом", – сказав Сайдік.

Він підкреслив, що сторони з цього питання ведуть "дійсно дуже серйозну роботу" і ця тема була 27 листопада в центрі дискусії гуманітарної робочої групи ТКГ.

Раніше російські ЗМІ повідомили, що переговори України і Росії про обмін утримуваними особами за формулою «всіх на всіх» перейшли в завершальну стадію.

За словами одного зі співрозмовників, знайомого з ходом переговорів, списки "встановлених осіб" вже узгоджені і затверджені, Україна готова передати "приблизно 250 осіб в обмін на 100".

Джерело РБК в Офісі президента України розповіло, що проведення обміну залежить від зустрічі лідерів нормандської четвірки, яка відбудеться в Парижі 9 грудня. Володимир Зеленський, зокрема, планує порушити це питання на зустрічі з президентом РФ, додало джерело.

Співрозмовник, близький до офісу Зеленського, наголосив, що тема обміну полоненими зафіксована в чорновому варіанті комюніке, яке можуть прийняти за підсумками нормандської зустрічі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: