fbpx
Сьогодні
13:19 27 Лис 2019

"Нафтогаз" виграв апеляцію по першій скарзі "Газпрому" на рішення арбітражу

"Нафтогаз" виграв апеляцію по першій скарзі російського "Газпрому" на рішення Стокгольмського арбітражу, який задовольнив вимоги української компанії щодо компенсації за недопоставлені Газпромом обсяги газу для транзиту.

Про це повідомляє пресслужба "Нафтогазу" у Twitter.

Зазначається, що Апеляційний суд округу Свеа погодився з рішенням Стокгольмського арбітражу щодо спору Газпрому з Нафтогазом з приводу контракту на поставку газу.

"Згідно із сьогоднішнім рішенням, вимога Газпрому відхилена. У зв'язку з цим рішення арбітражного суду не може бути скасовано. Апеляційний суд не виявив порушень з боку арбітражу в ході розгляду", – йдеться у пресрелізі суду.

Підкреслюється, що рішення Апеляційного суду не може бути оскаржене.

"Повна перемога! Україна знову перемагає! Ми виграли апеляцію по першій скарзі Газпрому на рішення Стокгольмьского арбітражу!" – написав в Facebook виконавчий директор Нафтогазу Юрій Вітренко.

Як повідомляв Вітренко перед початком слухань по апеляції, перша скарга Газпрому стосується рішення арбітражу, яке обнулило зобов'язання Нафтогазу з положенням контракту "бери або плати". Завдяки цьому рішенню, Україна не повинна платити Росії близько 80 млрд доларів.

Раніше: Оржель заявив, що підписання нової угоди з Газпромом "є абсолютним пріоритетом Міненергетики".

"Нафтогаз" готовий прийняти від "Газпрому" газ замість грошей у рахунок виплати за рішеннями суду.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: