fbpx
Сьогодні
11:33 27 Лис 2019

На Херсонщині реалізують пілотний проект територіальної оборони за естонською моделлю

За ініціативою голови Херсонської облдержадміністрації Юрія Гусєва було укладено домовленість про запуск пілотного проекту територіальної оборони за естонською моделлю в Херсонській області.

Про це повідомив міністр оборони України Андрій Загороднюк у своєму Telegram-каналі.

"Разом з міністром оборони Естонії Юрі Луйком ми підписали декларацію про наміри щодо співробітництва у сфері територіальної оборони. По суті, ми зараз у процесі розробки актуальної і сучасної Концепції територіальної оборони України, для чого вивчаємо всі найкращі практики. І досвід створення Естонської спілки оборони тут буде неоціненний", – заявив міністр.

Проект дасть змогу зрозуміти, які підходи до організації територіальної оборони будуть ефективніші в українських умовах.

У свою чергу Міністерство оборони Естонії повідомило, що міністри оборони Естонії та України підписали у вівторок у Таллінні спільну декларацію, в якій Естонія запропонувала Україні поділитися своїм досвідом створення територіальної оборони.

"Практична допомога Естонії в розвитку оборонного потенціалу України триватиме. Вона охоплює низку сфер, зокрема обмін досвідом у сфері військової медицини, реабілітації та зміцнення кіберзахисту",  – заявив міністр оборони Естонії.

Нагадаємо, що президент України та Естонії 26 листопада підписали спільну заяву щодо подальшої співпраці країн.

 

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: