fbpx
Сьогодні
13:03 27 Лис 2019

Лавров: Росія на "нормандському саміті" закличе Київ розпочати прямий діалог із Донбасом

Росія на саміті "нормандської четвірки" у Парижі 9 грудня закличе Київ до прямого діалогу з Донбасом, заявив глава МЗС РФ Сергій Лавров.

"Ми чули від колишньої адміністрації в Україні, від минулого режиму заяви про те, що вони ніколи не вестимуть прямих переговорів із Донецьком і Луганськом, чули і від представників уже нової адміністрації президента Зеленського такі висловлювання, так само як інші заяви, які не те що ставлять під сумнів, а означають відмову від виконання Мінських домовленостей", – сказав Лавров на лекції в Дипломатичній академії МЗС Киргизії.

"Про все це говоритимемо на саміті "нормандського формату" 9 грудня у Парижі. Я гадаю, там президент Зеленський повинен буде докладно викласти, як він бачить сам свої дії щодо виконання Мінських домовленостей", – додав він.

Глава МЗС РФ сказав, що Росія не може самостійно виконати Мінські домовленості, оскільки вона не є їхньою стороною.

"Росія як член "нормандської четвірки", сформувала рамки, які лягли в основу Мінських домовленостей". І ці домовленості передбачають вирішення всіх питань через прямі переговори між Києвом, Донецьком і Луганськом. І це (виконання домовленостей) залежить насамперед від цих сторін, які безпосередньо конфліктують на сході України", – наголосив він.

Нагадаємо, що 27 листопада відбудеться останнє засідання ТГК в Мінську перед "нормандським самітом".

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: