fbpx
Сьогодні
11:04 27 Лис 2019

ДБР: Співробітників СБУ викрили на хабарництві

Слідчі центрального апарату Державного бюро розслідувань (ДБР) викрили корупційну схему, до якої було причетне керівництво департаменту охорони державної таємниці та ліцензування СБУ.

Про це повідомила перший заступник директора ДБР Ольга Варченко.

"За попередньою версією слідства, працівники згаданого департаменту систематично вимагали та отримували неправомірну вигоду від підприємців за обіцянки не складати протокол про виявлені порушення та не давати хід справам. З кожного підприємця правоохоронці вимагали від 20 до 300 тисяч гривень. Отримані гроші відмивали через низку підконтрольних підприємств", – написала Варченко.

За її словами, ДБР уже провело обшуки в приміщеннях департаменту і за місцем проживання фігурантів кримінального провадження.

"Перший заступник начальника ДОДТЛ СБУ давав своїм підлеглим – керівникам управлінь та відділів – перелік підприємців, у яких необхідно вимагати гроші. Потім давав чітку команду – тиснути морально, доки не сплатять визначену суму. Гроші, які деякі підприємці погоджувалися сплатити, вони переказували на рахунки благодійного фонду, після чого, за вказівкою керівництва ДОДТЛ, кошти перераховувались на підконтрольні правоохоронцям підприємства. Частина коштів проходила за документами як плата за здійснення низки ремонтних робіт в адміністративних будівлях ДОДТЛ СБУ, закупівля будівельних матеріалів та зарплата ремонтників, решту – готівкою передавали посадовцям ДОДТЛ, задіяним у схемі", – розповіла Варченко.

Корупційну схему було викрито за оперативного супроводу управління внутрішньої безпеки Служби безпеки України та процесуального керівництва Генеральної прокуратури України.

Нині вирішується питання щодо повідомлення винним особам про підозру, а також обрання запобіжного заходу. За скоєний злочин Кримінальний кодекс України передбачає покарання за ст. 368 (одержання неправомірної вигоди) – позбавлення волі терміном до 10 років із забороною обіймати певні посади та займатися певною діяльністю протягом трьох років.

Раніше, СБУ повідомила про підозру заступнику мера Слов'янська за організацію незаконного референдуму у 2014 році.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: