fbpx
Сьогодні
09:16 27 Лис 2019

Бізнесмен Альперін, якого розшукує Зеленський, прийде у САП на допит

Адвокат одеського бізнесмена Вадима Альперіна Андрій Федур заявив, що його клієнт 27 листопада з'явиться на допит в Спеціальну антикорупційну прокуратуру.

"27 листопада я і Вадим Альперін будемо в прокурора САП. Розшукувати Альперіна немає ніякої необхідності. Ми самі прийдемо до прокурора. І цінний подарунок від президента ніхто не отримає", — написав Федур у Facebook.

Напередодні Зеленський попросив допомогти знайти бізнесмена Альперіна, якого назвав "хрещеним батьком" контрабанди, й пообіцяв винагороду. За словами президента, він втік від правоохоронців під час спецоперації.

Йдеться про спецоперацію "з виявлення корупціонерів навколо та безпосередньо на митниці", яку напередодні провело НАБУ і затримало сімох митників та ще трьох осіб. Зокрема, у справі ймовірно фігурує заступник начальника Київської міської митниці ДФС Сергій Тупальский, який повідомив у Facebook про обшуки у себе вдома.

Як передає "LIGA.net" з посиланням на джерело в ГПУ, Тупальского затримали саме у межах справи проти Альперіна, який у 2017 році пропонував детективу НАБУ хабар у 800 тисяч доларів.

24 листопада 2017-го стало відомо, що детективові НАБУ запропонували хабар у 800 тисяч доларів. Згодом генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що цей хабар запропонував одеський бізнесмен Вадим Альперін.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: