fbpx
Сьогодні
23:58 26 Лис 2019

Закревська заявила, що з нею голодують вже 8 людей, акції на підтримку пройшли у Києві та Львові

Фото Цензор.Нет

Біля будівлі Верховної Ради у Києві відбулась акція на підтримку адвоката родин Небесної сотні Євгенії Закревської, яка оголосила голодування через нерозслідування "справ Майдану".

Про це повідомляє Громадське.

"До акції долучилася й сама Закревська. Вона зазначила, що після неї голодування оголосили ще 8 людей", – ідеться у повідомленні.

Закревська розповіла, що 26 листопада відбулася зустріч у Кабміні з Прем'єр-міністром Олексієм Гончаруком та потерпілими й родинами загиблих на Майдані.

"Сьогодні була зустріч у Кабміні з Прем'єр-міністром Олексієм Гончаруком, потерпілими й родинами загиблих (на Майдані — ред.) та ще частиною Кабміну. Гончарук 3 грудня обіцяє голосування. Вони не розглядають питання позачергового засідання", — сказала Закревська.

За її словами, якщо Верховна Рада проголосує за цю правку 3 грудня, за тиждень її підпише Президент, то до кінця року буде створене управління, в яке перейдуть слідчі. "У найкращому варіанті слідчі дії відновлюються у січні. А там Різдво, тому – з другої половини січня. Частково це певні досягнення, але поки це обіцянки. До того ж це велика прірва у розслідуванні", — сказала Закревська.

Адвокат підкреслила, хоча фактично слідство тимчасово зупинено, але юридичні терміни у справах спливатимуть.

Вона також заявила, що голодуватиме "до моменту, коли відновлення слідства стане невідворотним фактом".

Також сьогодні біля Львівської обласної адміністрації кілька десятків активістів влаштували мітинг на підтримку адвоката сімей Небесної сотні Євгенії Закревської, яка оголосила голодування.

За словами депутата Львівської міськради Тараса Чолія, вони зібралися підтримати Закревську і вимагають, щоб депутати проголосували за поправки, а слідство у справі загибелі Небесної сотні продовжилося.

Організатори акції заявили, що будуть збиратися кожен день о 16:00 біля Львівської ОДА.

Раніше повідомлялося, що адвокат Закревська оголосила голодування в прямому ефірі через зупинення розслідувань справ Майдану.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: