fbpx
Сьогодні
20:04 26 Лис 2019

У Зеленського розповіли про паспортизацію Криму Росією

Фото Reuters

Заступник постійного представника президента в Автономній республіці Крим Таміла Ташева розповіла про паспортизацію окупованого Криму Росією.

Про це вона сказала в інтерв'ю "РБК-Україна".

"Ми це (паспортизацію – ред.) називаємо примусом до громадянства, і по-іншому це назвати не можна. У 2014 році був даний короткий період для того, щоб українські громадяни відмовилися від російського громадянства, якщо вони не хочуть його приймати.

Багато людей цього не зробили і сказали: виходить, ми будемо якось визнавати Росію, якщо будемо відмовлятися від їх громадянства? У результаті хтось відмовився, це близько трьох тисяч осіб. Ці люди змогли отримати посвідчення про постійне проживання на території півострова.

Всі інші, які не отримали паспорт РФ, сприймаються як громадяни України або інші іноземці, їм треба дотримуватися терміну в 90 днів перебування, потім виїжджати за межі півострова. Але справа не тільки у виїзді. Якщо з тобою щось трапляється в Криму, ти не можеш звернутися за медичною допомогою, треба, природно, відмовлятися від російської пенсії та інших соцвиплат", – пояснила Ташева.

Нагадаємо, що Україна не планує відновлювати водопостачання в окупований Росією Крим, а також пряме транспортне сполучення з півостровом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: