fbpx
Сьогодні
18:29 26 Лис 2019

У "Голосі" розповіли про схеми з "оціночними майданчиками"

Затягувати прийняття в цілому закону про ліквідацію корупційних «оціночних майданчиків» – це саботаж.

Про це заявив народний депутат Ярослав Железняк.

«Законопроект 2047-д націлений припинити діяльність корупційних «оціночних майданчиків». Він знищує корупційну схему, економить до 1800 грн українців з кожної операції оцінки їхнього майна і спрощує саму процедуру. Проте процес розгляду законопроекту намагаються затягнути. До законопроекту на п'ять сторінок зареєстровано 1004 поправки. Деякі депутати подали більше 100 правок кожен: найбільше правок від депутатів «Опозиційної платформи – За життя» – 407 правок, і депутатів «Європейської солідарності» – 247», – пише прес-служба партії.

Железняк підкреслює, що цей законопроект вбиває корупцію у системі оцінки.

«Власники» схеми з «оціночними майданчиками» заробляють на громадянах близько 2 мільйонів доларів щомісяця.

Законопроект 2047-д спрощує процедуру оцінки для людей. Ми прибираємо відверто корупційну схему. Ми пропонуємо дати людям можливість оцінити свою нерухомість самостійно, дуже швидко і навіть без залучення оцінщика. Зараз оцінити нерухомість може коштувати і 1000 гривень, і 3000 гривень, а часто і набагато більше. Після прийняття закону ця сума складатиме до 100 гривень, точно буде відомо після другого читання.

Зараз важливо зупинити саботаж і протидію. Спочатку законопроект не хотіли приймати на комітеті, далі – не хотіли включати у порядок денний. Ми планували одразу прийняти законопроект за основу і в цілому, але деякі колеги вимагали тільки за основу. Зараз ми бачимо більше 1000 поправок, які депутати свідомо вимагають розглядати окремо, щоб затягнути процес. Затягування голосування – це щоденний прибуток конкретних людей, які стоять за цією корупційною схемою.

Наша фракція на погоджувальній раді у понеділок, 2 грудня, наполягатиме на включені законопроекту 2047-д до порядку денного", – каже він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: