fbpx
Сьогодні
14:00 26 Лис 2019

На брифінгу в Таллінні Зеленський прокоментував висловлювання Коломойського

Президент України на офіційній зустрічі в Таллінні

Президент Володимир Зеленський каже, що геополітичний вектор країни стосовно зближення з Європою чи Росією визначає народ, а не олігарх Ігор Коломойський.

Глава держави сказава про це на брифінгу 26 листопада в Таллінні.

Відповідаючи на запитання журналістів щодо ставлення до висловів Коломойського про те, що Україні варто повернутись до зближення з Росією, Зеленський нагадав, хто займає найвищу посаду і хто визначає геополітику країни.

"Стосовно пана Коломойського. Ви сказали, що він мене підтримував… До речі мене підтримали 73% українців. І якщо серед них був пан Коломойський, я дуже радий. Пан Коломойський не є президентом України, він є громадянином, а більшість громадян України обрали європейську інтеграцію і курс на Євросоюз. Саме народ України обирає, куди нам піти. З Росією у нас дуже складна ситуація, ми почали діалог, який буде розпочато (очевидно, малося на увазі продовжено) на нормандській зустрічі чотирьох лідерів".

В інтерв'ю The New York Times Коломойський заявив, що Україні пора відмовитися від Заходу і налагоджувати відносини з Росією. За його словами, відновлення зв'язків з РФ стало необхідним для економічного виживання України. На думку олігарха "рана війни заживе". Реагуючи на ці слова, президент Володимир Зеленський заявив, що це його пріоритет як очільника держави відповідати за міжнародний вектор України.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: