fbpx
Сьогодні
15:29 26 Лис 2019

Медведчук судиться із Садовим через пропозицію обміняти його на політв'язнів в РФ

У партії "Опозиційна платформа – За життя" заявили, що суд зобов'язав Генпрокуратуру порушити справу проти мера Львова Андрія Садового через його висловлювання стосовно лідера партії Віктора Медведчука.

Про це повідомляє пресслужба ОПЗЖ.

Згідно з повідомленням, Печерський районний суд м.Києва розглянув заяву народного депутата і прийняв рішення зобов'язати ГПУ почати розслідування кримінального злочину.

Йдеться про нібито протиправні дії міського голови Львова Андрія Садового, який 4 грудня 2018 року у відеоролику на своєму Youtube-каналі запропонував обміняти Медведчука на полонених моряків та інших політичних в'язнів в РФ.

У ОПЗЖ назвали цю пропозицію "закликом до підготовки і скоєння злочину щодо Віктора Медведчука".

В Медведчука заявляють, що в закликах Садового "вбачаються підбурювання до вчинення незаконних дій, притягнення завідомо невинного до кримінальної відповідальності".

21 листопада стало відомо, що САП оголосила про підозру у зловживанні владою меру Львова Андрію Садовому.

Йдеться про "зловживання під час операцій із земельними ділянками, що розташовані на території Рясне-Руської сільської ради Львівської області, які завдали збитків громадянам та державі на суму понад 93,5 млн гривень".

Слідство встановило, що понад 23,49 га земель були продані за договором купівлі-продажу посадовцями Львівської міськради без аукціону за заниженою вартістю, як землі промисловості.

У САП також повідомили, що продана земля взагалі не належить територіальній громаді Львова, а фактично належить до земель Рясне-Руської сільської ради області, як земля сільськогосподарського призначення. Посадовцям Львівської міськради інкримінують вчинення злочину за ч.2 ст.28, ч.2 ст.364 ККУ.

Також, Садовий розповів, де візьме гроші, якщо потрібно буде внести 50 млн грн застави.

 

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: