fbpx
Сьогодні
12:30 26 Лис 2019

Лікарі прокоментували стан Кулеби та його сина після аварії

Стан уповноваженого президента з прав дитини Миколи Кулеби після автомобільної аварії на Київщині залишається важким, його син залишається в медикаментозній комі.

Про це відомо з брифінгу лікарів лікарні "Феофанія", передає "УП".

Головний лікар "Феофанії" Ігор Семенів: "Він знаходиться в інтенсивній неврології, тобто нейрореанімації. Стан залишається важким. Проводяться певні медикаментозні заходи, щоб зменшити больовий синдром і запобігти виникненню ускладнень з боку головного мозку. Це сьогодні виступає на перший план. Хоча також важливо, що є травма грудної клітини й черевної порожнини – але там все більш-менш стабільно.

Ми надіємось на вік молодий і адекватність лікування.

На сьогоднішній день не плануються хірургічні втручання, але потреба в цьому може виникнути в будь-який момент – ми не можемо зараз сказати, що їх не буде.

Син також знаходиться у важкому стані… Ми не можемо судити про його свідомість, тому що ми певні медикаменти даємо, щоби знеболити й не допустити ускладнень. Він залишається в медикаментозній комі".

Головний лікар "Феофанії" вважає, що в Миколи Кулеби не повинно залишитися наслідків, але щодо сина – важко сказати зараз, які будуть віддалені наслідки черепно-мозкової травми.

Семенів уточнив, що "реабілітація ділиться на три етапи – і після таких складних політравм вона може тривати і рік, і півтора року".

"Перший етап лише триває від 6-ти до 8-ми місяців. В реанімації проходить уже частина першого етапу реабілітації. Це довготривалий процес і все залежить від індивідуальних особливостей організму. Психологічна реабілітація також може тривати тривалий період".

Семенів повідомив, що тільки-но закінчився консиліум за участю провідних спеціалістів – академіків Педаченка й Фоміна, доцента Боднара – щоб узгодити лікування Кулеби.

А заступник головного лікаря з медичної частини Андрій Строкань на запитання про готовність Кулеби спілкуватися з журналістами нагадав, що в того перелом ребер із 2-го по 10-те і черепно-мозкова обструкція, а така травма грудної клітини – одна з найболючіших.

Семенів додав, що Кулеба найбільше переживає за своїх дітей – тож йому не до спілкування, а коли одужає – дасть відповіді.

Нагадаємо, що поліція Київщини розслідує обставини ДТП за участю Кулеби.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: