fbpx
Сьогодні
13:04 26 Лис 2019

Держбюро розслідувань просить зняти недоторканність з депутатки "ЄС" Федини

Державне бюро розслідувань скерувало до Генпрокуратури проект повідомлення про підозру та проект подання на зняття депутатської недоторканості з нардепа від "Європейської солідарності" Софії Федини.

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

"Слідчі центрального апарату ДБР у тісній співпраці та за оперативного супроводу СБУ скерували до Генеральної прокуратури проект повідомлення про підозру у погрозі вбивством щодо президента чинній народній депутатці та громадянці".

Крім цього, до прокуратури направили проект подання до Верховної Ради про надання згоди на притягнення Федини до кримінальної відповідальності.

У ДБР нагадали, що 26 жовтня народна депутатка та громадянка Марія Звіробій, перебуваючи у м. Львові, здійснили онлайн-трансляцію на відеохостингу "YouTube" та в соціальній мережі "Facebook", під час якої "висловлювали погрози вбивством, адресовані президенту Володимиру Зеленському, пов'язані з його державною діяльністю".

Дії Федини і Звіробій кваліфікували за ч. 1 ст. 346 ККУ (погроза вбивством щодо президента).

Нагадаємо, що 26 жовтня президент Володимир Зеленський приїхав у с.Золоте-4, де добровольці та ветерани виступали проти відведення українських військ. Спілкування з добровольцями виявилось дуже емоційним.

На це відреагували нардеп Софія Федина і волонтерка Маруся Звіробій. Вони вели стрім з львівської кавярні, де коментували висловлювання Зеленського. Вони наголошували на неприпустимості такої поведінки президента, звинувачували його у спробі капітуляції перед агресором та припускали, що може статися із Зеленським на передовій. "Там ненароком може взірватися граната, а ще там обстріли бувають.. Було би найкрасивіше, щоб це все сталося під час московського обстрілу, коли дехто в білій чи голубій сорочечці припреться на передову", – сказала зокрема Федина.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: