fbpx
Сьогодні
19:51 25 Лис 2019

Вбивство Гандзюк: активісти дорікнули Рябошапці

Фото: LB.ua

Активісти спільноти "Хто замовив Катю Гандзюк?" дорікнули генеральному прокурору України Руслану Рябошапці у невиконанні обіцянок.

Про це вони написали у Facebook.

"1 листопада Руслан Рябощапка анонсував просування в справі вбивства Катерини Гандзюк. "У нас будуть дуже хороші зрушення в цій справі. І, можливо, навіть на наступному тижні ми дещо зможемо повідомити суспільству", – сказав він (ред.).

Сьогодні 25 листопада.

На сьогодні маємо:

– 22 листопада Шевченківський райсуд Києва не зміг допитати одного з ключових фігурантів у справі Катерини Гандзюк Ігоря Павловського через неявку прокурорів.

– 25 листопада Шевченківський районний суд Києва зменшив заставу за голову Херсонського облради Владислава Мангера, підозрюваного в замовленні нападу на громадську активістку Катерину Гандзюк.

– Крмінальний авторитет Олексій Левін (Москаленко), який може дати покази на Мангера та решту замовників, досі десь ховається", – пишуть активісти.

Вони зазначають, що "дуже намагаються побачити прорив у справі, але ніяк не можуть зрозуміти, де шукати".

Нагадаємо, що голові Херсонської обласної ради Владиславу Мангеру, якого підозрюють у замовленні злочину проти Катерини Гандзюк, зменшили заставу з двох з половиною мільйонів гривень до понад одного мільйона.

На момент, коли чиновнику обирали заставу, його підозрювали в замовленні вбивства активістки Гандзюк (ч. 2 ст. 115). Тоді йому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внести майже 2,5 мільйона гривень застави. Мангер вніс заставу у лютому 2019 року.

Проте у квітні Мангеру "пом'якшили" підозру, і з того часу йому інкримінують замовлення нанесення тяжких тілесних, а не вбивства (ч. 2 ст. 121 ККУ).

В своєму клопотанні адвокат Дмитро Ільченко попросив зменшити заставу в майже 17 разів. Представники генеральної прокуратури заперечували проти такого рішення. Суд призначив нову заставу, яка тепер складає один мільйон і 150 тисяч гривень.

Прізвище Мангера є серед тих, кого близьке оточення Гандзюк і рух активістів називають замовниками злочину проти неї.

Опитування показло, що для 89% українців справа Гандзюк особисто важлива.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: