fbpx
Сьогодні
10:28 25 Лис 2019

В "ДНР" прокоментували роботу "народного мера" Горлівки на Україну

В угрупованні "ДНР" заперечують, що колишній народний мер Горлівки і функціонер "Компартії ДНР" Едуард Матюха мав доступ до секретної інформації.

Зокрема, глава "Компартії ДНР" Борис Литвинов сказав "РІА Новини", що інформація про роботу Матюхи на українську розвідку "більше схоже на творчість".

"Він бере з джерел відкритих фотографії або розповідає про людей. Це вже багато раз по телевізору показували, в пресі писали. Він видає відомі факти за ексклюзив. Я вважаю, з цієї справи на Україні роблять піар ", – стверджує Литвинов. Він вважає, що українським спецслужбам "треба показати якось свою роботу, свою значимість".

За словами Литвинова, Матюха – житель Горлівки, який в травні 2014 року в якості активіста допомагав організовувати в місті "референдум про самовизначення ДНР". Пізніше він вступив в Горлівську міську організацію "Компартія ДНР" і "ніякого відношення до держтаємниць, до закритої інформації не мав". Він стверджує, що Матюха був "звичайним активістом середньої руки".

Депутат "ДНР" Владислав Бердічесвікій в своєму Telegram-каналі також стверджує, що Матюха "до жодних держтаємниць допущений не був".

У недільному випуску ТСН вийшов сюжет, в якому колишній "мер" Горлівка при угрупованню "ДНР" Едуард Матюха повідомив, що є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. Зазначалося, що його вивезли з непідконтрольної території українські спецслужби.

Представник ГУР зазначив, що Матюха передав українській стороні "дуже багато інформації". Зокрема, він надав дані про роль Росії в існуванні "Л-ДНР".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: