fbpx
Сьогодні
11:44 25 Лис 2019

Росія хоче провести зустріч щодо транзиту газу 29 листопада

У російському Міністерстві енергетики заявили, що наступний раунд тристоронніх переговорів про транзит російського газу через газотранспортну систему України може відбутися 29 листопада 2019 року.

Про це повідомив заступник міністра енергетики РФ Анатолій Яневський, передає російський "Комерсантъ".

"Зустріч потенційно заплановано на п'ятницю (29 листопада). Але вона може відбутися у різному режимі: відеоконференції чи очному. Це ми в середу (27 листопада) вирішимо", — повідомив Яневський у кулуарах російського промислового форуму.

Зазначимо, що на переговорах Росія та Україна намагаються укласти нову угоду про транзит газу, адже чинна закінчується 31 грудня 2019 року. Щороку транзит газу приносить Україні 3 мільярди доларів доходів.

Раніше стало відомо, що російський Газпром готується до припинення транзиту газу через ГТС України з 2020 року. Зокрема, про це свідчать збільшені обсяги перекачування газу до Європи.

18 листопада у Газпромі заявили, що надіслали Нафтогазу офіційну пропозицію про укладання нової угоди на транзит газу на 1 рік або продовження чинних контрактів. Умовою цього є відмова України від претензій до Газпрому в межах перемоги у Стокгольмському арбітражі, а також від штрафу, який на Газпром наклав український антимонопольний комітет.

В українському уряді цю пропозицію назвали неприйнятною.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: