fbpx
Сьогодні
14:46 25 Лис 2019

"Нафтогаз" готовий прийняти від "Газпрому" газ замість грошей у рахунок виплати за рішеннями суду

Юрій Вітренко

НАК "Нафтогаз України" готовий розглянути можливість отримання від "Газпрому" природного газу замість грошей у рахунок виплат близько $3 млрд за рішеннями Cтокгольмського арбітражу, повідомив виконавчий директор "Нафтогазу" Юрій Вітренко.

"Нас влаштовують кошти, але якщо "Газпром" хоче сплатити цей борг через постачання газу, ми готові розглянути таку пропозицію", – написав він у своєму Facebook.

Як повідомлялося, Стокгольмський арбітраж наприкінці лютого 2018 року за результатами двох арбітражних спорів між "Нафтогазом" і "Газпромом" на постачання і транзит газу зобов'язав російську компанію доплатити $2,56 млрд. "Газпром" подав апеляцію на це рішення до апеляційного суду округу Свеа (Швеція).

Водночас "Нафтогаз" намагається стягнути борг із "Газпрому" в міжнародних судах, проводить кампанію щодо арешту його активів у Швейцарії, Великій Британії, Нідерландах і Люксембурзі.

"Нафтогаз" розраховує завершити процес стягнення з ПАТ "Газпром" близько $3 млрд ($2,6 млрд плюс відсотки ) до кінця 2020 року.

"Газпром" 18 листопада за підписом голови правління Олексія Міллера направив на адресу "Нафтогазу України" офіційну пропозицію про продовження терміну дії чинного контракту або укладення нового договору про транзит газу через територію України терміном на один рік з урахуванням прогнозного попиту європейських покупців на газ на 2020 рік.

У пропозиції "Газпрому", зокрема, зазначено, що необхідними умовами продовження чинного контракту або укладення нового договору є відмова обох сторін від усіх взаємних претензій у міжнародному арбітражі та припинення всіх судових розглядів, зазначено в повідомленні управління інформації монополії.

Раніше: у "Нафтогазі" заявивли про спроби соратників Джуліані контролювати компанію.

 

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: