fbpx
Сьогодні
12:52 24 Лис 2019

Корнієнко: У Богдана немає влади над депутатами, у нього активна життєва позиція

У керівництві фракції «Слуги народу» стверджують, що вони незалежні від керівника Офісу президента Андрія Богдана.

Про це розповів в  інтерв'ю НВ глава політсили Олександр Корнієнко.

«Окремою вертикалі управління депутатами у Богдана немає. У нас діє власна вертикаль і горизонталь. Дай Бог, щоб вона ще якісно працювала», — розповів Корнієнко.

За його словами, Богдан брав участь в засіданнях фракції неодноразово, але не в кожному з них. Менше, ніж в половині. Всі випадки, коли він був на фракції, — це коли на засідання приходив президент.

«У Андрія Йосиповича [Богдана] завжди активна позиція по життю і в цих справах так він себе проявляв: відповідав на питання і задавав зустрічні депутатам. Це теж нормальний процес», — пояснив Корнієнко.

Відповідаючи на питання, чи може керівництво фракції дозволити собі відмовити Офісу президента (ОП) в ухваленні певних рішень, Корнієнко сказав: «Ми не говоримо «ні», ми описуємо реальну ситуацію. Це не тому, що Баба Яга проти: Корнієнко з Арахамією вирішили за це голосувати не будемо. Ми говоримо ОП: не вистачає голосів».

При цьому Корнієнко стверджує, що дуже часто обговорення спірних голосувань відбувається не з Офісом, а з авторами закону, як наприклад, з «голосуванням за акциз» [поправка до бюджету про скасування плати за розмитнення авто].

«Ми з Офісом говорили, а стопали засідання і йшли в «Катрусин кінозал «[зал в будівлі ВР, де проводять Погоджувальну раду], де обговорювали з Гончаруком та Маркаровою, що робити далі», — пояснив Корнієнко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: