fbpx
Сьогодні
19:27 24 Лис 2019

Хомчак пояснив, навіщо насправді Росії потрібен Крим

Фото УНІАН

Начальник Генерального штабу Руслан Хомчак вважає, що Крим потрібен Росії для того, щоб "кошмарити" Європу в Середземному морі.

Про це він розповів в інтерв'ю національному агентству "Укрінформ".

"Крим Росії потрібен зовсім не як місце для відпочинку росіян. Він розглядається як російська база, потужна, яка повинна "кошмарити" всю Європу і Північну Африку, і дати їм, росіянам, можливість панувати вже в Середземному морі. Я не помилився – саме в Середземному морі", – сказав він.

На думку Хомчака, зараз Росія намагається позиціонувати весь Чорноморський басейн як свої внутрішні води і на це не можна закривати очі.

"Звичайно, там є Туреччина, яка цього не дозволить, яким би чином Росія не хотіла б з ними зблизитися. Там є країни НАТО – Румунія і Болгарія. З начальником штабу Румунії у нас була щойно розмова, він повністю підтримує співпрацю з нами. Тому Чорне море найближчим часом буде регіоном, де різні сили будуть випробовувати свої можливості і своє терпіння", – заявив він.

Крім того, начальник Генштабу висловив упевненість в тому, що співпраця з НАТО прискорить формування в Україні сучасних військово-морських сил.

"Така співпраця не тільки допоможе – вона набагато прискорить таку роботу. Тому що концепція у нас є, стратегія, є всі відповідні розрахунки. Але, якщо ми будемо робити це самостійно – це займе десятки років. Ми розуміємо, що побудувати корабель, або навіть один катер – на це потрібні роки. Зараз кроки є реальними", – вважає Хомчак.

Нагадаємо,  Хомчак заявив, що повернені українські військові кораблі розграбували мародери в РФ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: