fbpx
Сьогодні
16:07 23 Лис 2019

Зеленський вшановує пам'ять жертв Голодомору у Національному музеї Голодомору: трансляція

Президент України Володимир Зеленський продовжує брати участь в урочистих заходах із вшанування пам'яті жертв голодоморів.

Глава держави з дружиною Оленою, спікер Верховної Ради Дмитро Разумков, прем'єр Олексій Гончарук, інші політики і чиновники відвідали Національний музей Голодомору-геноциду, розташований поруч із Києво-Печерською лаврою.

В заході беруть участь представники духовенства. окрім того, серед учасників помічений був третій президент України Віктор Ющенко.

Нагадаємо, вранці 23 листопада 2019 президент Володимир Зеленський з дружиною Оленою Зеленської вшанували пам'ять жертв Голодомору 1932-1933 років в Україні. Президентське подружжя поклало колоски скорботи до пам'ятного знаку жертвам Голодомору на Михайлівській площі в Києві і вшанувала пам'ять загиблих хвилиною мовчання.

Церемонія вшанування Президентом України Володимиром Зеленським та пані Оленою Зеленською пам'яті жертв голодоморів в Україні.

Церемонія вшанування Президентом України Володимиром Зеленським та пані Оленою Зеленською пам'яті жертв голодоморів в Україні.

Posted by Офіс Президента України on Saturday, November 23, 2019

Сьогодні – 86-ті роковини Голодомору.

Довідка. Голодомор 1932–33 років забрав життя понад 7 млн людей. Щохвилини від штучного голоду помирало 26 людей. Зникали не лише сім'ї, а й цілі села. 23 листопада — важливий для України та кожного громадянина день. Четверта субота листопада — пам'ятний день, коли ми, запалюючи свічки та покладаючи горщики із зерном до пам'ятників та меморіалів, вшановуємо жертв Голодомору.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: