fbpx
Сьогодні
21:14 23 Лис 2019

Загороднюк зустрівся з міністром оборони Канади: що обговорювали

Міністр оборони України Андрій Загороднюк під час візиту до Канади провів зустріч з канадським колегою Харджитом Сінгхом Саджаном, поінформувавши його про ситуацію на Донбасі.

Про це сам Загороднюк повідомив на своїй сторінці у Facebook.

"Зустрівся з міністром національної оборони Канади паном Харджитом Сінгхом Саджаном. Ми обговорили "сьогодні" та "завтра" оборонної співпраці між Україною та Канадою. "Сьогодення" – це всебічна допомога Канади Збройним силам України, яку сам міністр на своїй сторінці у Facebook вже назвав "непохитною" (steadfast). Крім того, я поінформував пана Харджита Саджана про ситуацію на Сході України та наголосив, що Україна дуже цінує підтримку Канадою наших євроатлантичних прагнень", – вказав Загороднюк.

Канада є постійним українським союзником та партнером, і Україна готова ділитись своїми засвоєними уроками, отриманими під час 5-річної оборони від російських зазіхань. Про це в інтерв'ю CTV News заявив міністр оборони України Андрій Загороднюк, який перебуває з візитом на Міжнародному безпековому форумі у Галіфаксі.

"Канада один з наших найбільших союзників і партнерів увесь цей час… Багато підтримки і допомоги – як матеріальної, так і не матеріальної. Звичайно, розширення взаємовідносин – у наших інтересах. І оскільки ми вже маємо п'ять років досвіду боротьби з Росією, ми хотіли б допомогти нашим друзям за допомогою засвоєних уроків, досвіду. Я знаю, що Канада також зацікавлена у цьому", – відзначив міністр.

З приводу того, що місія Канади, яка допомагає з навчанням українських військових, продовжена до весни 2022 року, і чи є це достатнім, Загороднюк відзначив, що "думає, це повторювана програма". "Не думаю, що ми вирішимо всі питання з Росією до того часу, але ми тренуємо наших солдатів, наближаємося до стандартів НАТО – це те, з чим Канада і наші союзники допомагають нам", – вказав голова українського оборонного відомства.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: