fbpx
Сьогодні
15:26 23 Лис 2019

В окупованому Сімферополі парафіяни ПЦУ провели жалобну панахиду за жертвами Голодомору

У суботу, 23 листопада 2019 року, в кафедральному соборі Володимира й Ольги в окупованому Сімферополі парафіяни ПЦУ провели жалобну панахиду за загиблими під час Голодомору в Україні 1932-1933 років

Про це повідомляють Крим.Реалії.

"Сьогодні вся Україна вшановує пам'ять жертв голодомору 32-33 років. Це трагічна дата дня Голодомору в Україні. Траурними богослужіннями, панахидами і заходами які нагадують ті трагічні події, згадують жертв тих подій. У ті роки, з одного боку знищили нашу націю, а з іншого – зміцнили нашу націю сьогодні, тому що пам'ять про ті події не дає нам загинути як нація, як держава сьогодні", – сказав архієпископ Кримської єпархії ПЦУ Климент.

За його словами, "дуже важливо пам'ятати до чого може привести безбожництво, до чого може привести ненависть до ближнього, до чого призводить безбожна влада, мета якої тільки всесвітня влада, всесвітнє управління".

"Життя людини безцінне, ніхто з можновладців ніколи заради власних ідей, амбіцій, і теорій не може жертвувати людьми", – сказав Климент.

Нагадаємо, сьогодні – 86-ті роковини Голодомору.

Довідка. Голодомор 1932–33 років забрав життя понад 7 млн людей. Щохвилини від штучного голоду помирало 26 людей. Зникали не лише сім'ї, а й цілі села. 23 листопада — важливий для України та кожного громадянина день. Четверта субота листопада — пам'ятний день, коли ми, запалюючи свічки та покладаючи горщики із зерном до пам'ятників та меморіалів, вшановуємо жертв Голодомору.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: