fbpx
Сьогодні
11:19 23 Лис 2019

В Антарктиці запалять свічки на вшанування жертв Голодомору

Учасники української антарктичної експедиції на станції "Академік Вернадський" запалять 12 свічок на вшанування жертв Голодомору.

Про це повідомляє сайт Національного антарктичного наукового центру.

Всеукраїнська акція "Запали свічку" пройде і за 15 тисяч кілометрів від Києва, на антарктичній станції "Академік Вернадський".  Цієї суботи 12 полярників – команда 24-ої української антарктичної експедиції – збереться разом і запалить 12 свічок, згадуючи понад 7 мільйонів українців, які в 1932-1933 рр. загинули від штучного голоду, влаштованого комуністичним сталінським режимом.

За словами начальника станції Ігора Дикого, команда полярників вирішила провести цю жалобну акцію не за місцевим часом, а за київським, разом з усією Україною. Отже, з огляду на різницю в часі, полярники запалять свічки, коли в цій частині крижаного континенту буде 11-та година ранку.

До Дня пам'яті жертв голодоморів, який відзначають щороку в четверту суботу листопада, жалобні заходи відбудуться й у столиці: поминальні панахиди, реквієми, тематичні виставки та традиційна акція "Засвіти свічку".

Нагадаємо, сьогодні – 86-ті роковини Голодомору.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: