fbpx
Сьогодні
20:15 23 Лис 2019

Повернені українські військові кораблі розграбували мародери в РФ, - Хомчак

Фото УНІАН

Три українських військово-морських судна "Нікополь", "Бердянськ" і "Яни Капу", які Росія повернула Україні, розграбували мародери в РФ.

Про це в інтерв'ю Укрінформ заявив начальник Генерального штабу – Головнокомандувач Збройних сил України генерал-лейтенант Руслан Хомчак.

Так, відповідаючи на запитання щодо стану, в якому українська сторона отримала від росіян кораблі, Хомчак підтвердив, що всі повідомлення про їх розграбування не підлягають сумніву.

"Коли їх (кораблі, – ред.) забирали, був складений акт, все було описано. Те, що мені доповів командувач ВМС, – це навіть соромно коментувати", – заявив Хомчак.

Генерал зазначив, що як військова людина може зрозуміти, чому Росія зняла з кораблів засоби зв'язку і навігації.

"Але коли мені говорять, що вони навіть в гальюні унітази познімали – цього я не розумію. Коли мені кажуть, що на "Яни Капу", на буксирі, познімали оці трубопроводи мідні, як кольоровий метал, – я так розумію, що це не військові працювали, це мародери. По-іншому я не можу назвати тих істот, які так вчинили з військовим кораблем", – сказав Хомчак.

Він підтвердив, що українська сторона, має намір швидко відремонтувати ці кораблі, і вони продовжать службу в ВМС України.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: