fbpx
Сьогодні
19:56 23 Лис 2019

Кремль хоче нав'язати Україні закон про самоврядування в ОРДЛО, але без контролю над кордоном і виведення бойовиків, - Безсмертний

Кремль вимагатиме від України не новий закон про особливий порядок самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей (ОРДЛО), а старий – редакції вересня 2014 року, де не передбачалось виведення військових частин, бойовиків й контролю над кордоном

Про це український політик та дипломат Роман Безсмертний заявив в ефірі Еспресо.TV.

"Якщо вчитатись в інформаційні повідомлення, або те, що вийшло після розмов канцлера Меркель з Путіним , президента Макрона з Путіним, ті сигнали, які були наслідком зустрічі президента Зеленського і експрезидента Казахстану Назарбаєва, то не все є зрозумілим. Особливо теза, яка була оголошена спочатку президентом Путіним, а потім Пєсковим про те, що Київ має погодити закон про особливий порядок самоврядування в ОРДЛО з представниками "ЛНР", "ДНР", – заявив політик.

За словами Безсмертного, цей закон існує в головах російської делегації, України та Європи в двох різних взаємовиключних редакціях: є так звана редакція вересня 2014 року і доповнена 2015 року.

"Кремль намагається усадити Україну за стіл переговорів з "Л/ДНР" по варіанту вересня 2014 року. Цей проєкт і закон не мав додатку з 10 пунктів, який передбачав вихід на контрольований кордон, відновлення інформаційного простору, судової системи, системи безпеки, слідства, виведення бойовиків, військових частин за межі etc", – пояснив дипломат.

Безсмертний наголосив, що повернення до редакції закону 2014 року означає повністю здати те, про що говорилось, коли йшла мова про формулу Штайнмаєра.

"Зараз гра в питаннях погодження змісту цього закону. Якби воно не було ключовим – зустріч ("нормандський формат", – Ред.) перенесли б після Різдва, бо закінчується дія цього закону. Кремль вимагатиме не нове і не те, що є, а те, що було у вересні 2014 році", – додав він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: