fbpx
Сьогодні
20:27 23 Лис 2019

Голодомор в Україні офіційно визнали геноцидом 18 країн

Голодомор 1932-1933 років офіційно визнаний геноцидом українського народу в 18 країнах.

Про це повідомляє прес-служба Офісу омбудсмена України.

У той же час у відомстві заявили, що геноцид не визнає РФ. "Російська Федерація як правонаступниця Радянського Союзу не тільки не визнає Голодомор геноцидом, але і чинить тиск на інші країни світу у прийнятті такого рішення", – зазначено в повідомленні.

В Офісі омбудсмена підкреслили, що невизнання Голодомору і геноциду нації рівнозначні прихованню злочинів проти людяності.

"Визнання Голодомору геноцидом українського народу не тільки данина пам'яті всім тим, хто помер голодною смертю, не лише відновлення історичної справедливості, але й заклик до притягнення винних до відповідальності і неприпустимість методу державного терору в управлінні країною в майбутньому", – відзначили в прес-службі.

За оцінками істориків, Голодомор забрав життя до 9 млн українців. "У найлютіші місяці Голодомору, що випали на весну 1933 року, кожну хвилину в Україні гинули 19 людей, щогодини – тисяча і майже 25 тисяч – щодня", – повідомили у омбудсмена.

Сьогодні – 86-ті роковини Голодомору. Раніше Зеленський звернувся до українців: "Не зможемо це забути. І не зможемо це пробачити".

Довідка. Голодомор 1932–33 років забрав життя понад 7 млн людей. Щохвилини від штучного голоду помирало 26 людей. Зникали не лише сім'ї, а й цілі села. 23 листопада — важливий для України та кожного громадянина день. Четверта субота листопада — пам'ятний день, коли ми, запалюючи свічки та покладаючи горщики із зерном до пам'ятників та меморіалів, вшановуємо жертв Голодомору.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: