fbpx
Сьогодні
17:47 23 Лис 2019

Федоров впевнений, що Україна за 5 років стане світовим лідером за діджиталізацією

Михайло Федоров -міністр цифрової трансформації

Віцепрем'єр, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров впевнений, що Україна за п'ять років стане світовим лідером за діджиталізацією

Про це Федоров заявив у інтерв'ю Радіо Свобода.

За його словами, Україна за п'ять років здатна випередити таких світових лідерів, як Японія та Сингапур.

"Японія – гарний приклад. Сингапур – гарний приклад з точки зору діджиталізації. Нова Зеландія – гарний приклад. Англія – гарний приклад. Але якщо у нас буде здоров'я, енергія та така ж політична ситуація, я думаю, що за п'ять років ми будемо першими у світі. Це дуже реально я вам кажу", – пообіцяв Федоров.

Віцепрем'єр зазначив, що вже у грудні цього року буде презентовано мобільний додаток "Держава у смартфоні". Перші проєкти, які вже будуть у смартфоні – це водійські права, технічний паспорт на авто.

Окрім того, досить скоро будуть електронні студентські, електронні посвідчення пенсіонера. Після цього заплановано впровадження електронної прописки, зміни місця реєстрації, отримання пенсії.

Федоров також розповів, що також у грудні буде презентовано "Кабінет забудовника", коли громадянин зможе подати документи, сповістити державу про те, що почав будівництво, в електронному форматі й без участі жодного чиновника.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: