fbpx
Сьогодні
17:57 22 Лис 2019

ЄБРР виділить Україні близько 450 млн євро: на що витратять

Фото: twitter.com/EBRD

Європейський банк реконструкції і розвитку виділить на реконструкцію автодороги M05 Київ-Одеса в Черкаській, Кіровоградській, Миколаївській та Одеській областях протяжністю 314 км близько 450 млн євро.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Президент ЄБРР Сума Чакрабарті та прем'єр-міністр України Олексій Гончарук сьогодні, 22 листопада, в Лондоні підписали меморандум про взаєморозуміння щодо проєкту реконструкції автодороги M05 Київ-Одеса, а також будівництва північної ділянки обходу навколо Львова протяжністю 23 км.

Проєкт буде здійснювати "Укравтодор". У рамках цього проєкту ЄБРР також буде підтримувати посилення корпоративного управління і боротьби з корупцією в агентстві, реформування українського дорожнього сектору та реалізацію заходів щодо підвищення дорожньої безпеки.

Передумовами надання фінансування ЄБРР є успішне завершення всього процесу аналізу проєктів, включаючи техніко-економічні обґрунтування і оцінку впливу на навколишнє середовище, а також остаточне затвердження цих проєктів Радою директорів ЄБРР.

За даними агентства, сьогодні повинен бути підписаний аналогічний меморандум щодо цього проєкту з Європейським інвестиційним банком (ЄІБ).

Раніше Гончарук назвав 3 головні тези з дискусії на першому Інвестиційному саміті ЄБРР для країн-членів Східного партнерства.

Також Гончарук виступив у Лондоні та запевнив, що Приватбанк Коломойському не віддадуть.

22 листопада стало відомо, що українська влада може заборонити повернення банків власникам на законодавчому рівні – таку умову висунув МВФ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: