Новини

Кулеба знаходиться з офіційним візитом у Литві: що заплановано

Сьогодні віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Дмитро Кулеба знаходиться з візитом у Литовській Республіці, де проведе кілька двосторонніх зустрічей та візьме участь в комеморативних заходах.

У нього заплановані зустрічі з Міністром закордонних справ Литви Лінасом Лінкявічюсом, Спікером Сеймаса Литви Вікторасом Пранцкєтісом, також відвідає Центр передового досвіду НАТО з питань енергетичної безпеки та Національного центру кібернетичної безпеки при Міністерстві оборони Литви, передає Офіс віцепрем'єра.

"Сьогодні (22 листопада) у Литві особливий день. У Вільнюському кафедральному соборі Св. Станіслава та Св. Владислава, який є найважливішим католицьким храмом у Литві, сьогодні відбудеться церемонія перепоховання рештків лідерів "Січневого повстання" 1863-1864 рр.

Січневе повстання — шляхетське повстання на землях колишньої Речі Посполитої. Разом з поляками у ньому взяли участь литовці, білоруси й українці. Це найбільше повстання, що мало характер партизанської війни, під час якої відбулося близько 1200 битв і сутичок та яке скінчилося поразкою повстанців і жорстокою розправою над ними. Кількадесят тисяч загинули в сутичках, близько однієї тисячі були страчені, близько 38 тис. були засуджені до каторги чи заслані до Сибіру, а близько 10 тис. емігрували".

Після участі в церемонії Дмитро Кулеба разом з іншими главами делегацій зустрінеться з Президентом Литви Ґітанасом Науседою, а також з головним зовнішньополітичним радником Президента ЛР Астою Скайсгірітє.

Увечері віцепрем'єр візьме участь у комеморативному заході з вшанування пам'яті жертв Голодомору в Україні 1932-1933 рр.

Свіжі дописи

  • Новини

У столиці Грузії проходить черговий протест через закон про “іноагентів”

У неділю, 28 квітня, в Тбілісі проходить акція протесту проти законопроєкту про "іноагентів" під гаслом… Читати більше

Sunday April 28th, 2024
  • Новини

Старшокласникам викладатимуть курс “Агросфера”: навіщо це рішення

За сприяння Проєкт USAID "Економічна підтримка України"(Проєкт USAID) експерти громадської організації СвітОсвіт створили навчальний шкільний… Читати більше

Sunday April 28th, 2024
  • Новини

Уже понад 30 000 пакунків з екопідгузками відправлено українським малюкам

У різних куточках нашої країни уже понад 30 тисяч українських родин в межах спільного проєкту… Читати більше

Sunday April 28th, 2024
  • Новини

Ковтун став четвертим українським гімнастом в історії, який здобув два особистих “золота” на Євро

Спортсмен Ілля Ковтун став четвертим українським гімнастом в історії, що здобув два особистих "золота" на… Читати більше

Sunday April 28th, 2024
  • Новини

У Вашингтоні пройшла акція на підтримку України: висадили соняшники під російським посольством

Українські активісти, дипломати, небайдужі громадяни США та інших країн третій рік поспіль висаджують перед посольством… Читати більше

Sunday April 28th, 2024
  • Новини

П’єса-феєрія “Лісова пісня” Лесі Українки вийшла італійською

"Лісова пісня" (Il canto della foresta) Лесі Українки вийшла італійською мовою. У найбільшому італійському видавництві… Читати більше

Sunday April 28th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.