fbpx
Сьогодні
12:12 22 Лис 2019

Кулеба знаходиться з офіційним візитом у Литві: що заплановано

Фото УНІАН

Сьогодні віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Дмитро Кулеба знаходиться з візитом у Литовській Республіці, де проведе кілька двосторонніх зустрічей та візьме участь в комеморативних заходах.

У нього заплановані зустрічі з Міністром закордонних справ Литви Лінасом Лінкявічюсом, Спікером Сеймаса Литви Вікторасом Пранцкєтісом, також відвідає Центр передового досвіду НАТО з питань енергетичної безпеки та Національного центру кібернетичної безпеки при Міністерстві оборони Литви, передає Офіс віцепрем'єра.

"Сьогодні (22 листопада) у Литві особливий день. У Вільнюському кафедральному соборі Св. Станіслава та Св. Владислава, який є найважливішим католицьким храмом у Литві, сьогодні відбудеться церемонія перепоховання рештків лідерів "Січневого повстання" 1863-1864 рр.

Січневе повстання — шляхетське повстання на землях колишньої Речі Посполитої. Разом з поляками у ньому взяли участь литовці, білоруси й українці. Це найбільше повстання, що мало характер партизанської війни, під час якої відбулося близько 1200 битв і сутичок та яке скінчилося поразкою повстанців і жорстокою розправою над ними. Кількадесят тисяч загинули в сутичках, близько однієї тисячі були страчені, близько 38 тис. були засуджені до каторги чи заслані до Сибіру, а близько 10 тис. емігрували".

Після участі в церемонії Дмитро Кулеба разом з іншими главами делегацій зустрінеться з Президентом Литви Ґітанасом Науседою, а також з головним зовнішньополітичним радником Президента ЛР Астою Скайсгірітє.

Увечері віцепрем'єр візьме участь у комеморативному заході з вшанування пам'яті жертв Голодомору в Україні 1932-1933 рр.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: