fbpx
Сьогодні
20:02 22 Лис 2019

Клітіна заявила про втручання хакерів в її листування з Джокером

Заступник міністра інфраструктури з питань європейської інтеграції Олександра Клітіна підтвердила факт листування з пранкером Джокером, зазначивши, що його зміст було змінено.

Про це чиновниця розповіла сьогодні на брифінгу, який відбувся в коворкінгу "ПеремогаSpace" в Києві, пишуть Букви.

Так, спочатку переписку з Джокером Клітіна назвала "нечесними інсинуаціями" і відмовилася її коментувати.

Згодом чиновниця все ж визнала, що таке листування мало місце, і назвала його "нечесною маніпуляцією". За словами Клітіної, це може бути атакою "проти команди президента".

"Я хочу сказати, що це листування – фактично там можна написати все що завгодно. І це також є маніпуляцією. І якщо міністр вірить тому, що хтось там пише – Джокер, то це його право. Це маніпуляція і нечесна маніпуляція проти мене… Я думаю, що це дійсно атака проти команди президента, і я десь там збоку потрапила", – зазначила заступник міністра.

На уточнююче запитання, хто на її думку здійснив таку маніпуляцію, Клітіна заявила, що не знає.

"Ну звідки я знаю? Джокера запитайте, команду Джокера. Звідки я знаю, хто там в його команді? Але хочу сказати, що вони досить професійно працюють", – повідомила вона.

При цьому чиновниця не здогадується, хто може бути Джокером. Як наголосила Клітіна, листування було змінено пранкером і спочатку мало інший вигляд. Також заступник міністра заявила, що не може оприлюднити оригінальний варіант листування, оскільки воно "відразу зникло".

Клітіна підозрює втручання хакерів.

"Воно (листування, – ред.) було не таким… У мене його немає. Я не буду вдаватися в технічні подробиці, але у мене зникла ця переписка… Я думаю, це точно хакерська атака, і досить професійна… Я вам просто скажу: це нечесна маніпуляція. Листування було змінено. Так, я дійсно відповіла, скажімо так. Але те, що було опубліковано, – це взагалі не зовсім те, що було в листуванні. І воно просто зникло відразу", – наголосила Клітіна.

Раніше Криклій заявив, що на наступному засіданні Кабінету міністрів проситиме про звільнення заступниці з питань європейської інтеграції Олександри Клітіної.

На це заступниця міністра інфраструктури заявляє, що у скандалу з нібито її потраплянням на посаду через ліжко є замовники і що вона подаватиме до суду.

Нагадаємо, 19 листопада у мережу злили запис розмови депутатів від "Слуги народу" у Кривому Розі, де вони обговорюють заступницю міністра інфраструктури Владислава Криклія, яка нібито потрапила на посаду "через ліжко". Розмову у Telegram-каналі опублікував нардеп Антон Поляков.

Олександра Клітіна до свого призначення обіймала посаду керівниці Офісу підтримки реформ Міністерства інфраструктури України. Працювала не тільки з міністром Володимиром Омеляном, але і з його попередником – Андрієм Пивоварським, будучи його радницею.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: