fbpx
Сьогодні
20:21 22 Лис 2019

Аварія танкера "Делфі": забруднення води перевищує норму у 53 рази

Фото опублікував Максим Куций

Відібрані на місці аварії танкера "Делфі" на Одещині проби морської води засвідчили перевищення концентрації нафтопродуктів у 53 рази.

Про це повідомляє Державна екологічна інспекція Кримсько-Чорноморського округу.

"Спеціалістами Державної екологічної інспекції Кримсько-Чорноморського округу 22 листопада здійснено виїзд на місце події в район міського пляжу «Дельфін» та проведено відбір проб морських вод. За результатами інструментально-лабораторних вимірювань … встановлено перевищення нормативів гранично допустимих концентрацій по нафтопродуктах у 53 рази", – йдеться у повідомленні.

Екологи поінформували про це Головне управління ДСНС України в Одеській області, постійну комісію з питань екології, природокористування, запобігання надзвичайним ситуаціям і ліквідації їх наслідків Одеської обласної ради та місцеву філію ДП «Адміністрація морських портів України».

Зазначається, що спостереження за впливом ситуації на стан морських вод у районі пригоди триває.

Керівник Держекоінспекції Єгор Фірсов повідомив у Facebook, що представники його відомства відповідно до закону і процедур розрахують шкоду, завдану довкіллю, аби потім звернутися з претензією щодо відшкодування збитків.

Перший повноцінний робочий день, і одразу надзвичайна ситуація.Сьогодні біля Одеси сів на мілину танкер «Делфі» (під…

Posted by Єгор Фірсов on Friday, November 22, 2019

"Наразі державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Кримсько – Чорноморського округу разом з представниками АМПУ проводиться повторне обстеження місця аварійної події та повторний відбір проб у зв'язку з появою плям маслянистого складу", – написав він.

Нагадаємо, через погані погодні умови, відсутність палива, електроживлення та незадовільну експлуатацію судно знесло вітром до акваторії Одеського порту.

Екіпаж танкеру, який перекинувся під Одесою, врятований.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: