fbpx
Сьогодні
10:39 21 Лис 2019

Уряд хоче запустити електронні довіреності

Уряд хоче, щоб при оформленні довіреностей, крім стандартних паперових бланків громадянам надсилали pdf-файл (поштою, у мессенжер, на флешці) із накладеним електронним підписом.

Про це повідомив міністр Кабміну Дмитро Дубілет.

"По-перше, це дуже зручно. Уявіть, що вам потрібно терміново передати довіреність в інше місто. І замість того, щоб передавати паперовий бланк поштою або їхати кудись, ви просто скидає її, кому потрібно, поштою або в мессенжер!

Файли з е-підписами більш безпечні! Адже частина випадків рейдерства трапляються саме через підроблені бланки довіреностей.

Можливо, в якийсь момент Мін'юст ухвалить, що для ризикових операцій паперові довіреності не підходять, а система прийматиме лише електронні. Це буде ще один крок у боротьбі з рейдерством".

Дубілет додав, що для впровадження цього рішення вже все є.  "У нотаріусів і так є е-підпис, вони і зараз можуть накладати його в пару кліків на будь-які файли. Треба лише змінити пару рядків у законах і підзаконці. Саме цим ми зараз з Мін'юстом та Нотаріальної палатою і займаємось. Електронні довіреності поки будуть лише у додаток до паперових.

Як тільки закон буде прийнято, електронні довіреності мають запрацювати вже наступного дня".

Нагадаємо, що Дубілет заявив про централізацію колл-центрів в органах влади.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: