fbpx
Сьогодні
15:31 21 Лис 2019

Україна приєдналася до Декларації про безпеку шкіл: що це значить

Україна приєдналася до Декларації про безпеку шкіл, яка передбачає зобов'язання для попередження та реагування на використання закладів освіти у військових цілях.

Про це повідомила пресслужба Міністерства освіти.

Україна стала 100 країною, яка підписала Декларацію. Документ зобов'язує реагувати на напади та використання закладів освіти у військових цілях у період збройного конфлікту.

Крім того, одним з аспектів приєднання до Декларації є відновлення освітньої інфраструктури, забезпечення психологічної реабілітації учнів, батьків і вчителів, сприяння проведенню тренінгів з безпеки та охорони здоров'я тощо.

«Зараз наша країна перебуває у надзвичайно складній ситуації збройного конфлікту. Це травмує нас усіх, однак попри все одне з основних наших завдань – забезпечити безпеку наших дітей», – зазначила міністерка освіти Ганна Новосад.

У МОН додали, що до країн-підписантів Декларації належать як держави, на території яких немає військових конфліктів, так і ті, де триває збройна агресія. У відомстві переконані, що досвід інших держав стосовно освіти у час збройного конфлікту може бути цінним для України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: