fbpx
Сьогодні
14:48 21 Лис 2019

Сенцову, Балуху та ще трьом звільненим політв’язням купили квартири у Києві

Фонд олігарха Віктора Пінчука придбав у Києві квартири для п'яти звільнених політв'язнів Кремля: Олега Сенцова, Олександра Кольченка, Володимира Балуха, Артура Панова й Олексія Сизоновича, які повернулися в Україну у вересні 2019 року в рамках обміну "35 на 35".

Усі вони до ув'язнення проживали на окупованих територіях — у Криму та в Луганській області, повідомляє фонд.

Зазначається, що придбані в будинках не старіше 2004 року квартири готові для проживання.

"Власники житла обирали квартири із декількох запропонованих варіантів у районах Києва, які були визначені ними як пріоритетні", — йдеться в повідомленні.

Раніше фонд Пінчука також придбав в Одесі квартири для 24 моряків, звільнених з російського полону.

  • У червні президент Володимир Зеленський заявив, що великі бізнесмени та власники великого бізнесу підтримуватимуть соціальні та гуманітарні проєкти.  Зеленський: Олігархи підтримуватимуть соціальні та гуманітарні проєкти. Тоді на зустрічі Зеленський домовився, що Пінчук профінансує 24 квартири і опікуватиметься питаннями військовослужбовців на Донбасі.
  • 7 вересня Україна та Росія провели обмін полоненими за формулою "35 на 35". Додому повернулися, зокрема, Олег Сенцов, Роман Сущенко, Володимир Балух, Павло Гриб, Олександр Кольченко, Станіслав Клих, Едем Бекіров і моряки, захоплені в Керченській протоці. Українців урочисто зустріли в аеропорту "Бориспіль". Звільнені з російського увʼязнення українці отримали нові ID-картки громадянина і закордонні паспорти.

"Навіть герої заслуговують на просте людське щастя, – прокоментувала Олена Пінчук, засновниця Фонду Олени Пінчук, – бо, повернувшись додому, вони не змогли повернутися у власні домівки. Ми щасливі, що новий рік наші хлопці зможуть зустріти не просто вдома, а у власній домівці, яка в них з'явилась. Це найменше, що ми можемо зробити, щоб сказати їм, як ми вдячні за те, що вони лишилися вірні собі та Україні".

 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: