fbpx
Сьогодні
16:25 21 Лис 2019

Росія не повернула Україні зброю та сотні боєприпасів, вилучених під час інциденту в Керченській протоці

Фото: Думская

Вогнепальну зброю та боєприпаси, вилучені в українських моряків під час інциденту в Керченській протоці, не було передано Києву, вони залишилися в Москві як речові докази у справі.

"Було вилучено близько 30 одиниць зброї моряків, зокрема автомати Калашникова і пістолети Макарова, сотні одиниць боєприпасів до артилерійських установок, а також радіонавігаційне обладнання", – сказав адвокат українських моряків Микола Полозов "Інтерфаксу".

"Також морякам не повернули вилучені у них стільникові телефони, флеш-карти, електронні накопичувачі. Усе це залишилося як речові докази в Росії", – заявив він.

Адвокат також уточнив, що багато моряків скаржилися, що їм не було повернено особисті речі, натільні хрести, ланцюжки тощо, вилучені у них прикордонниками.

"Ми зараз розбиратимемося, і в разі, якщо це так, вживатимемо відповідних заходів", – сказав Полозов.

Він зазначив, що судна надалі залишаються речовими доказами у справі і передані Києву на відповідальне зберігання.

"Згідно з КПК РФ, відповідальне зберігання забороняє будь-які дії, зокрема ремонт та експлуатацію майна до виключення його з числа речових доказів".

У разі порушення, уточнив Полозов, російська сторона має право заявити про це в Міжнародному трибуналі ООН з морського права.

Як пояснив Полозов, питання про долю речових доказів, як і про участь у суді українських моряків, буде вирішено вже після завершення попереднього слідства у справі та направлення матеріалів до суду.

Раніше повідомлялося, що у Гаазькому суді почалися перші слухання "морської справи".

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: