fbpx
Сьогодні
14:25 21 Лис 2019

Пашинський дав свідчення у справі про розстріли на Майдані у 2014 році

Колишній народний депутат України Сергій Пашинський заявляє, що жодної команди протестуючим на майдані Незалежності на штурм правоохоронців 20 лютого 2014 роки ніхто не давав.

Як передає "Інтерфакс", у четвер під час засідання Святошинського районного суду Києва у справі про розстріли на вулиці Інститутській у центрі Києва у лютому 2014 року суд допитує Пашинського як свідка. Оскільки колишній нардеп перебуває у слідчому ізоляторі, допит відбувається в режимі відеоконференції.

Під час допиту Пашинський, зокрема, розповів, що йому не було відомо про постріли по міліціонерах о 6:00 20 лютого. Відповідаючи на запитання про те, хто дав команду на штурм міліціонерів, він сказав: "Думаю, що жодної команди на штурм не було, це був стихійний рух".

Крім того, екс-нардеп сказав, що йому "невідомо про жодну зброю в Пасажі (Пасаж між вулицями Хрещатик та Заньковецької в центрі Києва)".

Під час допиту він також сказав, що йому невідомо, під чиїм контролем перебувала будівля консерваторії. "На майдані не було головних і наглядачів", – заявив Пашинський.

Як очікується, о 14:00 суд допитає як свідка у справі про вбивство людей 20 лютого 2014 року під час Євромайдану голову Верховної Ради VIII скликання Андрія Парубія.

Читайте також: директор ДБР Роман Труба заявив, що ГПУ зробила жертву з Пашинського.

Також зазначимо, що Пашинський вважає, що Портнов знову отримав можливість впливати на правоохоронну та судову системи в Україні.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: