fbpx
Сьогодні
Ексклюзив 17:37 21 Лис 2019

Новий очільник Державної екологічної інспекції назвав 4 проблеми, які буде вирішувати у першу чергу

Фото: Апостроф

Сьогодні екснардепа Єгора Фірсова призначили в.о. голови Державної екологічної інспекції. Новий очільник в ексклюзивному коментарі для  "Рубрика" назвав 4 проблеми, які буде вирішувати в першу чергу.

"В екології дуже важко виділити ТОП проблем, тому що всі вони дуже важливі, всі вони дуже складні. Проте можна виділити найбільш "гарячі", – підкреслив він.

За його словами, це:

1. Кадрова проблема

Працювати повинні професійні та порядні люди. Тому треба буде очищувати існуючу систему. У першу чергу – це керівний склад.

"Увійшовши у процес, з упевненістю скажу, що екоінспекція – один з найбільш корумпованих органів в країні. Гірше становище тільки в… Хоча ні, нічого не може бути гірше ситуації, коли оклад у інспектора 3500 грн, а накласти санкцію він може на кілька мільйонів. В інспекції досі працюють люди злих геніїв української корупції, кадрове питання це проблема N1. Звичайно, для того, щоб розчистити ці завали і хоч якось налагодити роботу органу, доведеться витратити багато нервів і сил. Але я досить добре вивчив ситуацію, виробив план дій і не боюся труднощів", – пояснив він до цього в Facebook.

2. Проблема відходів

Наступна галузь, яка вимагає особливої ​​уваги – це сфера відходів.

3. Проблема забруднення повітря

Ще одна – проблема забруднення повітря. В Україні працює багато промислових підприємств. Вони понад нормовано викидають у навколишнє середовище шкідливі речовини. Це теж сфера нашої компетенції, особливо, це стосується східних і південно-східних регіонів.

4. Проблема питної води

Також важливо розібратися з питанням питної води. Це міськводоканали, які більшою мірою до цього просто не пускали екологічну інспекцію на перевірки. Тут теж потрібно вживати заходів.

Як вирішувати проблеми?

Роботу і повноваження інспекції слід закріпити на законодавчому рівні.

В цілому, вже в цьому році ми плануємо подати цілий ряд екологічних законопроектів. Буде їхня презентація, Рада буде їх розглядати.

Також Єгор Фірсов анонсував брифінг, на якому розповість детальніше про свої плани.

Нагадаємо,  Фірсов відзначив, що екоінспекція — один з найбільш корумпованих органів в країні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: