fbpx
Сьогодні
16:43 21 Лис 2019

Фірсова призначили в.о. голови Державної екологічної інспекції

Екснардепа Єгора Фірсова призначили в.о. голови Державної екологічної інспекції.

Про це він написав у Facebook.

«Друзі, важливі новини. З сьогоднішнього дня я офіційно є виконуючим обов'язки голови Державної екологічної інспекції України. Таке рішення прийняв Кабінет міністрів, і я вдячний за надану довіру. Для тих, хто не в курсі, поясню, що екоінспекція – це той орган, який здійснює контроль за дотриманням екологічного законодавства і стежить за тим, щоб промислові підприємства надмірно не забруднює навколишнє середовище.

Пропозицію зайнятися реформою екологічного контролю я отримав від Олексія Гончарука чотири місяці тому. Своє бачення ситуації я виклав спочатку на зустрічах з прем'єром, а потім і особисто президенту Володимиру Зеленському. Потім були сотні зустрічей з працівниками міністерства, співробітниками екологічної інспекції, органами влади. Так поступово була складена докладна дорожня карта наших подальших дій», – пояснив він.

Фірсов Єгор

Фірсов зазначив, що екоінспекція – один з найбільш корумпованих органів в країні.

«Вникнувши у процес, з упевненістю скажу, що екоінспекція – один з найбільш корумпованих органів в країні. Гірше становище тільки в… Хоча ні, нічого не може бути гірше ситуації, коли оклад у інспектора 3500 грн, а накласти санкцію він може на кілька мільйонів. В інспекції досі працюють люди злих геніїв української корупції, кадрове питання це проблема N1. Звичайно, для того, щоб розчистити ці завали і хоч якось налагодити роботу органу, доведеться витратити багато нервів і сил. Але я досить добре вивчив ситуацію, виробив план дій і не боюся труднощів», – заявив він.

На сайті Кабінету Міністрів України оприлюднили указ, згідно з яким Фірсов призначений тимчасовим в.о. до того моменту, поки голова не буде обраний в установленому порядку.

"Покласти тимчасово, до призначення в установленому порядку Голови Державної екологічної інспекції України, виконання обов'язків Голови Державної екологічної інспекції України на начальника управління організаційної діяльності — старшого державного інспектора України з охорони навколишнього природного середовища зазначеної Інспекції Фірсова Єгора Павловича", – йдеться в документі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: