fbpx
Сьогодні
Відео 22:22 21 Лис 2019

Богдан при трьох президентах працював на держпосаді, яку поєднував з роботою адвокатом

Фото Reuters

Колишній адвокат українського олігарха Ігоря Коломойського, а також глава Офісу президента Андрій Богдан раніше тричі обіймав державні посади, не припиняючи при цьому займатися адвокатською діяльністю, що є порушенням закону.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на "Схеми".

Журналісти відзначають, що сам факт тривалого перебування Богдана на держпосаді йде в розріз з обіцянками президента України Володимира Зеленського привести у владу "нові обличчя".

LIVE | «СХЕМИ» №238

Сьогодні у випуску: ✔ «Зе комбінатор»: як Богдан на держслужбі систематично обходив антикорупційне законодавство (Автор: Serhii Andrushko)#Схеми

Posted by Схеми: корупція в деталях – RFERL on Thursday, November 21, 2019

Але також важливим є те, як глава Офісу президента в той період ставився до українських законів.

За даними журналістів, Богдан при трьох президентах працював урядовим уповноваженим по боротьбі з корупцією, заступником міністра юстиції і помічником судді, при цьому не припиняючи роботу адвокатом.

Все це, за словами журналістів, строго заборонено законом про державну службу, а також антикорупційним законодавством, за імплементацію якого якраз і відповідав Богдан.

На запитання кореспондента "Схем" президенту, як він оцінює те, що Богдан суміщав посади, Володимир Зеленський відповів: "Значить, щось було неправильно. Куди дивилася влада? А що тут оцінювати? Ви самі знаєте, як в Україні люди живуть".

Нагадаємо, що Богдан незаконно отримав державну охорону і номери прикриття.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: