fbpx
Сьогодні
09:59 21 Лис 2019

Байден заявив, що Трамп і Путін не хочуть бачити його президентом США

Джозеф Байден

Колишній віце-президент США Джо Байден дізнався зі слухань щодо імпічменту президента Дональда Трампа відомості, щодо майбутніх президентських виборів.

"Я дізнався дещо з цих слухань щодо імпічменту – я дізнався, що Дональд Трамп не хоче, щоб я був кандидатом (у президенти США)", – сказав Байден на теледебатах претендентів від Демократичної партії в ефірі телеканалу MSNBC.

"Також я зрозумів, що Володимир Путін не хоче, щоб я став президентом. Тому я багато почерпнув з цих слухань", – зазначив він.

При цьому він додав, що є кандидатом з кращими шансами перемогти Трампа один на один.

Байден заявив також, що в разі перемоги не буде давати вказівку генпрокурору почати розслідування проти президента США Дональда Трампа.

За його словами, якщо він переможе в 2020 році, то не керуватиме своїм міністерством юстиції "як це робить цей президент".

"Я б дозволив їм винести незалежне рішення", – сказав він. Байден зазначив, що рішення про початок розслідування повинен приймати не президент чи "адвокат президента", а генеральний прокурор.

"Якщо суд прийме рішення, що він порушив закон, і він повинен бути притягнутий до кримінальної відповідальності, так тому і бути", – додав Байден.

Коментарі Байдена слідують за другим днем публічних свідчень цього тижня в рамках процедури імпічменту Трампа.

Демократи почали процедуру імпічменту щодо президента 24 вересня 2019 року після того, як американський інформатор висловив стурбованість у зв'язку з телефонною розмовою Трампа з українським президентом Володимиром Зеленським, яка відбулась 25 липня цього року. В ході розмови Трамп закликав Зеленського почати розслідування щодо Джо Байдена і його сина Хантера.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: